Saturday, June 14, 2014

Protip: În căutarea hipsterelii depline

Dragi hipsteri,

Dacă vreţi ceva cu adevărat elitist şi fin, departe de onania deja bagatelizată a avanpostului Găurila, afirmaţi public cu încredere că ascultaţi Anathema.

Wednesday, June 11, 2014

Între inutil şi dezgustător

Cu câteva excepţii notabile, cele mai multe meserii din lume sunt aproape inutile. Au apărut pentru că omul a devenit o fiinţă tot mai preocupată de propriul confort, odată cu industrializarea. Două profesii n-am să înţeleg niciodată: DJ şi barman. Ce face DJ-ul? Mixează muzica pe care o fac alţii şi potriveşte melodiile pe “bătaie”. Sfinte căcat, chiar aşa? Da! De parcă acei trippaţi care merg prin cluburi sunt suficient de conştienţi cât să realizeze că tranziţia de la o băşină muzicală consumeristă la o altă băşină muzicală consumeristă nu s-a făcut lin, n-a picat pe beat. Deci, inutil!

Barmanul…cu ce se îndeletniceşte un barman? Atenţie, vorbim despre un barman banal, nu despre barmanul-showman, care este deja o exagerare a unui concept din start inutil. Liniştiţi-vă, nu-l înţelegeam nici pe Hendrix atunci când cânta pe chitară cu gura. WTF? Revin la barman, care amestecă nişte licori pentru a obţine o altă licoare cu o culoare uzual dubioasă, licoare destinată, de cele mai multe ori, femeilor şi ţăranilor care oricum beau vin cu cola. În ciuda faptului că sunt aproape teetotaler, ştiu că o băutură alcoolică de calitate se bea per se, tocmai pentru a-i putea aprecia aroma de bază şi restul de arome din fundal. D-aia nu bagi cola în vin sau red bull in whiskey: este ca şi când ai pune pisica să urineze în sticla de parfum franţuzesc. Ori de ce ar exista un individ a cărui meserie este aia de a fute un gust şi o aromă la care alţi oameni au muncit vreme de secole?

Eh, în cluburile şi lounge-urile în care un DJ mixează muzică şi un barman face cocktailuri (BTW, ce film prost ăla cu Tom Cruise) vin şi femei încălţate cu aşa ceva. Moda feminină a inclus de a lungul timpului foarte multe articole hidoase - moarte balerinilor - , dar anterior menţionata abominaţiune depăşeşte orice limită a decenţei şi se opreşte în dezgustător.

De ce există barmani, DJi şi asemenea încălţări? Pentru că există suficiente neamuri proaste amatoare de cocktailuri, mix-uri şi tenişi cu platformă. Secretul este educaţia!