Friday, July 26, 2013

Future KISS roadie

Flash-shit: am fost la concertul Maiden de miercuri. Nu m-am dus pentru Maiden pentru că deja îi văzusem de două ori, am făcut-o mai mult pentru Anthrax. Care Anthrax au cântat, cred, doar 7 piese, dintre care 3 au fost coveruri.
Lucruri beton şi ghenă, luate aleatoriu:

- Sunt primul care plătesc biletul la un show Anthrax, fie el şi în club. Formaţia sună căcător de bine, acum am confirmarea.

- Charlie Benante e poate cel mai underrated drummer din lume, cu toate că bate pur şi simplu senzaţional.

- Dacă în anii ‘90 Belladonna era veriga slabă din trupă, omul a strâns din dinţi câtă vreme John Bush i-a luat locul, a muncit enorm şi acum este de o versatilitate fantastică. Astăzi nu mai concep Anthrax fără Belladonna.

- Maiden merg ceas, McBrain, Dickinson şi Harris par neschimbaţi, restul parcă au mai îmbătrânit. Spre surpriza mea, McBrain a bătut foarte corect şi precis, în ultimii ani tipul era în legea lui.

- Au, însă, o mare problemă: nimeni nu vrea să asculte piesele de pe cele mai recente albume. În acelaşi timp, hate to be them: trebuie să fie cumplit ca de peste 30 de ani să fii obligat să cânţi seară de seară The Trooper sau Aces High. Sigur ajungi să le urăşti, sigur sfârşeşti prin a te urî pe tine însuţi. Pe de altă parte, eşti în showbiz şi publicul plăteşte să asculte piesele care-i plac lui, nu alea care te împlinesc pe tine ca muzician. Fenomenul se numeşte glorified prostitution.

- Audienţa de la al doilea, al treilea sau al patrulea concert este întotdeauna mai cunoscătoare decât cea venită la primul show al unei formaţii. Iar asta contribuie enorm la atmosferă. M-am bucurat că mulţi erau acolo special pentru Anthrax. Regula nu se aplică pentru cei care merg la concertele Metallica: ei sunt idioţi şi prima, şi a doua oară, şi a treia oară, şi a patra oară. Heck, de fapt sunt idioţi pentru că sunt fani Metallica. Încep să cred că şi fanboy-ismul Metallica reprezintă un barometru bun pentru prostia umană, alături de credinţa în dieta vegană, homeopatie, horoscop, moaşte, Becali, Antena 3, How I Met Your Mother, etc.

-  Momentul în care Dickinson a apărut cu un devilock a la Jerry Only a fost de un penibil rarisim. De când NWOBHM-ul şi wrestlingul au început să se confunde?

- Românului nu trebuie să-i dai posibilitatea de a cumpăra bere. Din bătrâni ştim că berea va deveni principala sa prioritate şi motivul care va fute dispoziţia puţinilor nebăutori.

- Există şi la noi părinţi relativ destupaţi la minte, ai căror copii sunt obişnuiţi de mici cu altceva decât cu Smiley şi Alex Velea. Voila poza asta!