Wednesday, September 4, 2013

Noi vs. ei şi o soluţie

În 1971 The Who scriau “Won’t Get Fooled Again”, piesă al cărei mesaj este cutremurător de valabil la nivel mondial chiar şi după 42 de ani. În 1996, DJ Boroş lansa “Câinii (Fugi, Boroş, fugi!)”, cântec al cărui mesaj este la fel de actual şi în România lui 2013, ţară membră UE. De asta ei făceau Renaştere, în vreme ce noi încă aram pământul cu băţul, la pula goală, după care ne dădeam singuri foc la recolte, ca să nu pună turcii mâinile pe avuţia poporului.

Am o rezolvare simplă pentru problema întregii naţiuni, câinii maidanezi. Câţi câini vagabonzi sunt pe străzi? 300.000 în toată ţara. Să spunem că au o medie de viaţă de 6 ani per individ. Cât ne costă mâncarea şi cazarea a 300.000 de câini care vor trăi cam 5-6 ani? 30 milioane de euro, calculează Brigitte Bardot suma exactă. Buuun: statu’ n-are banii ăştia, şi chiar dacă i-ar avea, îmi place să cred că nu este atât de iresponsabil încât să-i cheltuiască pe curul câinilor, cu toată gura pe care o fac asociaţiile de protecţie a animalelor. Deci, naşule, cum ne mişcăm? Păi executăm tracking de IP fiecărui cretin care a dat like dezinteresat pe Facebook la cauza câinilor maidanezi. După ce l-am identificat pe inimos, îi trimitem înştiinţare oficială că are două variante de responsabilizare pentru  cauza la care s-a raliat oficial prin like-ul dat cu mâna sa: ori adoptă unul, doi sau trei câini, în funcţie de cum iese la socoteală, ori plăteşte contribuţia sa de X lei pentru ca cei 300.000 de câini să fie ţinuţi şi hrăniţi vreme de 6 ani în condiţii civilizate la nişte adăposturi din afara oraşelor. Dacă nu o plăteşte de bună voie, după 30 de zile, ANAF-ul îi trimite o decizie de impunere, a.k.a. poprire, suma aferentă reţinându-se conform legii din salariu, conturi bancare, depozite, etc. All filler, no killer!

3 comments:

 1. Asta chiar mi-a inseninat ziua. O solutie, si inca ce solutie!!!

  ReplyDelete
 2. Pentru cei care , pe langa like mai si comenteaza sa se dea bonus o pisica macar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu sunt de acord. Pisica este cel mai underrated animal, e păcat să o chinuim cu un stăpân idiot care are și decizie de impunere pe salariu. :-P

   Delete