Tuesday, May 14, 2013

Dezordine şi ordine

Pe timpurile în care laptop-ul sau PC-ul făceau legea, eram un fel de depanator neautorizat, mai întâi pentru prieteni, apoi pentru prietenii prietenilor, părinţii prietenilor prietenilor, colegi, profesorii colegilor, amantele profesorilor colegilor şi tot aşa. Eram bun şi lucram gratis, singura pretenţie pe care o aveam se rezuma la a nu mă descălţa la intrarea în casă. Am şi eu demnitatea mea, nu ajut ţăranii de oraş. Văzând mii de calculatoare, am făcut o corelaţie între dezordinea din mintea posesorului şi numărul de iconuri de pe desktop. Cu cât mai multe iconiţe, cu atât mai dement era proprietarul.

În zilele noastre, treaba asta s-a mutat pe telefoane şi tablete. Mi se pare incredibil sau aproape de neconceput să ai zeci, poate chiar sute de aplicaţii instalate, pagini întregi de widgets şi alte rahaturi absolut inutile unui om zdravăn la cap. Iar atunci când întâlnesc un asemenea exemplar, mă îngrozeşte perspectiva interacţionării cu dezordinea minţii sale; dacă nu-mi explic ce poate face cu toate nimicurile alea, sigur nu-i voi înţelege niciodată acţiunile.

Screenshot_2013-05-09-09-12-40

Aşa arată tableta mea: la alea două jocuri pot renunţa oricând, sunt mai mult ca backup plan în caz că mor vreodată de plictiseală. A propos, toate aplicaţiile pe care le am sunt cumpărate: de la o vârstă, numai odraslele de curve şi beţivi încă mai piratează!

6 comments:

 1. 98 % din ce apare pe ecranul ala e disponibil gratis, ce aplicatii ai cumparat, jocurile?!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mon cher, tot ce vezi acolo pe lângă jocuri (Battery HD+, GoneMad Music Player, BSPlayer, MyBackup Pro, SwiftKey Tablet, Moon+ Reader Pro, gReader Pro) sunt versiunile full, platite, nu alea free, pline de reclame sau în variantă trial. ;)
   ColorNotes e singura aplicaţie gratuită pe care o am (nu există în variantă paid), restul sunt de la Google, vin instalate default.

   Delete
 2. Numarul de aplicatii e invers proportional cu capacitatea detinatorului de a efectua mental calcule simple sau de a privi in sntaga si in dreapta cand trece strada.

  ReplyDelete
 3. Am eu un feeling că ai fi in stare să cumperi varianta plătită chiar dacă ar fi echivalentă cu aia free. Dar chiar nu ştiu de ce... Probabil sunt un răutăcios :P

  ReplyDelete
 4. deci ne-ai spus ca ai tableta. esti celebru.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mai am frigider, mașină de spălat și wc. Incredibil, nu?

   Delete