Saturday, June 23, 2012

Amantul săptămânii: Sorin Peligrad

"To the be the best" (Voicu Pânzar)


Conform statutului oficial, JCI este, într-o proporţie zdrobitoare, o adunătură de caraghioşi care n-au vândut în viaţa lor nici măcar două suprize din colecţia Final'94, dar care cred că se pricep la antreprenoriat. Nu se mulţumesc să se priceapă, sunt gata oricând să predea şi cursuri de antreprenoriat. Neoficial, dar mult mai aproape de realitate, JCI este locul unde se strâng nefutuţii şi feministele cerşetoare de atenţie ca să se simtă integraţi social. Ei speră să scape de povara apăsătoare a virginităţii la 40 de ani, ele vor să fie respectate şi admirate pentru inteligenţa lor sclipitoare, nu pentru cur, craci şi tâţe.
La JCI se merge pe platitudini obosite, dar care dau bine la precarul intelectualo-afectiv în nevoie de cărţi de automotivaţie care să-i reamintească de încrederea în sine: "fii mai bun", "crede în succesul tău", "învaţă-ţi mintea să poată", "impune-te". De aceea, cuvinte ca "debate", "public speaking", "coaching", NLP şi MLM sunt adevărate moduri de viaţă pentru lacheţii de la JCI.
Sorin Peligrad e preşedinte JCI Braşov, şi, pentru a fi un bun preşedinte al nefutuţilor şi al feministelor nebăgate în seamă, trebuie să deţină medalia olimpică la nefutut şi cerşit atenţie. Obligatoriu, e important şi să nu aibă nimic interesant de spus sau arătat.
O regulă a bunului simţ zice că atunci când nu fuţi, nu dai sfaturi despre futut, atunci când n-ai vândut nimic, nu dai sfaturi despre vânzări, atunci când lexicul tău nu depăşeşte 76 de cuvinte la un loc, nu te apuci de coordonat doctorate şi tot aşa. O altă regulă de bun simţ e să nu primeşti sfaturi despre futut, vânzări, vorbit în public şi succes de la unul  care nu fute, nu vinde, nu vorbeşte în faţa unui public real şi nu are succes, dar asta e o altă poveste.
Cu toate acestea, Sorin Peligrad se încăpăţânează să ia la palme bunul simţ: ai vrea să vinzi colecţia de discuri cu Irina Loghin a babacilor şi nu ştii cum să o faci? Nici Sorin Peligrad nu ştie, dar e gata să te înveţe. Vrei să descoperi prin programare neuro-lingvistică când partenerii de afaceri te mint? Te învaţă Sorin Peligrad, chiar dacă n-a făcut nicio afacere în viaţa lui. Vrei să construieşti un business piramidal? Sorin Peligrad te antrenează să fii cel mai bun manager multi-level. (Aici ai putea, totuşi, economisi câteva sute de euro dacă-l googăleşti pe Charles Ponzi) Te ia cu transpiraţii când te scoate la tablă profa de chimie? Sorin Peligrad te poate învăţa să stăpâneşti vorbitul în public, chiar dacă nimeni n-a vrut să-l audă vreodată vorbind în public. Ai fute ceva, dar eşti praf la capitolul atractivitate? Şi Sorin Peligrad e în aceeaşi situaţie, dar e gata să te înveţe cum să flirtezi şi să fuţi. Ce-i drept, dacă ne uităm la poza de mai jos, pare a da sfaturi din experienţa personală.


(Credit foto: Facebook Sorin Peligrad)

Până ieri, acest expert în marketing, antreprenoriat, coaching, NLP, chiloţi murdari şi pânze de păianjen era amuzant cu lecţiile sale despre succes şi despre cum se fac banii. Ieri, însă, mi-a spammat emailul din oră în oră cu clubul lui de public speaking pe tematica: Flirtul, bun sau rău? Iar invadarea spaţiului meu privat nu m-a mai distrat! Mi-a adus aminte că impostura în spaţiul public a devenit regulă de bază, nu excepţie. Şi dacă n-ar fi moda asta nebună de a te crede altcineva decât eşti în realitate, poate că şi Sorin Peligrad s-ar mai uita dimineaţa în oglindă. Acolo ar trebui să vadă un vânzător de mobilier second hand pentru frizerii şi cooperative meşteşugăreşti şi să-şi urmeze, cu succes, chemarea.