Thursday, March 1, 2012

Cum să fii o curvă şi mai ordinară

Acum câţiva ani, Dan Diaconescu anunţa profetic otevizarea României într-un viitor relativ apropiat respectivului moment. A avut perfectă dreptate: nu ştiu dacă întreaga Românie s-a otevizat, presa, însă, e acolo. Zilele trecute, Gâdea l-a făcut nesimţit şi dobitoc, în direct, pe unul Duţă, preşedintele CNAS. Pe fond, Gâdea are dreptate, respectivul individ s-a comportat ca un nesimţit şi un dobitoc plin de tupeu. Aşa cum dreptate au şi cei care reclamă existenţa unui organism de genul CNA-ului doar pentru audio-vizual, presa scrisă şi cea online putând publica orice măgărie fără a da socoteală nimănui. Asta e, lumea-i nasoală şi viaţa curvă! Din nou bagă capul în poză infamul rafinament despre care tot scriu aici, cel care face diferenţa până şi în televiziune. Ori nu te poţi lăuda cu o presă quality atunci când limbajul tău este unul de autobază. Interesant e că Mihai Gâdea a reacţionat într-o situaţie limită exact aşa cum a reacţionat şi nemesisul său, Traian Băsescu, tot într-o situaţie limită. E oare vreo diferenţă, la nivel de limbaj, între "dobitoc/nesimţit" şi "ţigancă împuţită"?

Gâdea umblă acum cu chiloţi de schimb, căcat pe el că-i taie CNA-ul emisia 10 minute, şi cum poporului suveran trebuie să-i inventezi martiri seară de seară, încearcă să se cocoaţe pe cruce propovăduind apocalipsa Antenei 3. (termenii biblici nu sunt întâmplători, cunoscătorii ştie de ce)  Ieri seară, aproape de finalul Sintezei Zilei, Gâdea prezintă un protest spontan de la Braşov, după cum chiar el l-a descris, protest de susţinere a postului  Antena 3 în faţa urgiei CNA-ului. La finalul materialului, Gâdea spune, citez: " Nu-i cunosc pe aceşti oameni". Înregistrarea momentului poate fi vizionată pe site-ul Antenei 3, de la 1:45:00.
O să-i spun eu aparent naivului şi neprihănitului domn Gâdea cine sunt doar trei dintre personajele adunate cum nu se poate mai spontan în Piaţa Sfatului din Braşov, personaje pe care susţine că nu le cunoaşte. Primul, cel care vorbeşte, este Libiu Mateescu, ziarist local şi, cel puţin într-o vreme, corespondent al Jurnalului Naţional în Braşov (JN şi Antena 3 sunt în acelaşi trust). Cu o portavoce, în fundal poate fi zărită o altă celebritate locală ce nu mai are nevoie de vreo prezentare, Dorin Lazăr Maior (google the guy!). Şi pentru că nu există spontaneitate fără niscaiva interese, undeva în stânga, ascuns sub o căciulă căzăcească se află JURNALISTUL, după cum îi place să se autointituleze, Ion Mânzală.
Altminteri, pe nimeni nu deranjează curvăsăreala, ci faptul că s-a aflat de ea. Quod erat demonstrandum!

Monday, February 27, 2012

Faux anti-mainstream e tot mainstream

Cuvântul la ordinea zilelor noastre este "retro" şi sinonimele sale. Ceea ce acum câteva zeci de ani putea reprezenta un căcat dacă nu sinistru, măcar cât se poate de banal, astăzi e religie sau capodoperă.
Nu cred că The Artist e un film prost, însă sigur nu răsare soarele din curul regizorului, aşa cum încearcă să se inducă ideea. A mirosit un trend, a făcut în 2011 exact ce făcea Buster Keaton în anii '20 şi toţi pseudointelectualii îl ling acum la ouă.
Asta-i moda, ăştia-s oamenii: dacă scot un remake după Pong şi mă laud că-s developer indie, cocliţii mă vor venera.
Înduioşător şi deopotrivă înfricoşător e că în baza acestui raţionament, peste, să zicem, 80 de ani, unul va scoate un album în manieră Vama Veche, iar toată lumea va spune că e noua minune muzicală a vremii.

P.S.1: Când un fals elitist afirmă că el se uită la filme franţuzeşti pentru că nu sunt mainstream, puteţi să-i futeţi liniştiţi un bocanc în bot: minte ca un porc ignorant în faţa evidenţei.
P.S.2: De pe Wikipedia: "Michel Hazanavicius was born into a Jewish family from Lithuania". Dacă Ricky Gervais, şi nu incolorul Billy Crystal, ar fi prezentat gala, nu rata acest amănunt banal. :)