Tuesday, February 14, 2012

Gura bate curul

Cine citeşte tabloide româneşti e cretin, cine se uită la emisiuni care dezbat subiecte din tabloidele româneşti e şi mai cretin. Ieri noapte, la Capatos, se demonstra teorema de mai sus, între timp devenită axiomă: cineva îl filmase pe Boc în curul gol, la sala de fitness, când bietul om se schimba. (Am nimerit pe Antena 1 pentru că pe SuperOne HD erau reclame, eu nu mă uit la Discovery şi History Channel, ca Cartianu, cacofonie intenţionată) Până la urmă,  pot accepta că fundul, ca termen  generic, e un subiect cu adevărată miză jurnalistică în ţara curvelor neprihănite, a beţivilor, a revoluţionarilor de pe facebook şi a mămăligilor. 
Am, însă, o dilemă: oare viitorul preşedinte al SUA stă noaptea pe telefoane la cancan-uri despre curul lui Marilyn Manson?

P.S. Dacă Băsescu povestea cum îi văzuse el chiloţii Ancăi Boagiu, Antonescu se poate mândri că i-a văzut curul lui Boc şi, mai mult decât atât, a şi vorbit despre el. Mă iertaţi, dar eu nu pot vota un bărbat care vorbeşte public despre fundul unui alt bărbat. Pardon, dar nu se face!
P.S.2 Dacă tot e pe trend monarhia, să mă lase, dracu', cu USL, opoziţie, Băsescu, ACTA, PDL, izmenele peste care era şef Oprea, MRU, curul lui Boc, etc. şi să i se dea regelui tronul promis de prin '94. Regele Hagi, bineînţeles!


Update: Observ cu mâhnire că lumea s-a polarizat până şi pe acest subiect desuet. Unii îi iau apărarea lui Capatos, că e asumat, alţii lui Antonescu, că nu ştia, apoi există corul moraliştilor fără de păcate care înfierează atât emisiunea, cât şi intervenţia lui Antonescu. Situaţia e cum nu se poate mai simplă: da, Capatos e asumat şi o ştie toată lumea, inclusiv Antonescu. Iar atunci când te sună de la Capatos de la emisiune, poţi fi convins că nu se vor dezbate probleme politice sau economice, ci, cel mai probabil, chiloţăreli. Aşa încât, dacă vrei cu adevărat să fii alternativa la Băsescu cel plin de "găozari" şi "ţigănci împuţite", politicos şi mai ales sănătos pentru viitorul tău politic e să refuzi o intervenţie la un show care-şi asumă public insalubrul. Am mai spus-o, totul ţine de rafinament.