Wednesday, February 1, 2012

Same day, different shit

Câteva scurte despre lucruri ce nu au legătură între ele şi despre care n-am nervi să scriu foarte mult:


  • Istanbul - am fost acolo de anul nou, decât 4 zile, să înţeleagă şi retardatul de Bucureşti. Vorba lu' nea Imi, nu mi-am făcut iluzii ca să nu am deziluzii, în schimb am descoperit unul dintre cele mai fascinante locuri în care am ajuns, şi m-am plimbat ceva în viaţa asta. Spre deosebire de italieni, spanioli şi francezi, turcii nu sunt idioţi şi sigur sunt mai puţin orientali ca românii. Să nu uit...singura senzaţie pe care o încerci prin Bulgaria e că cineva a stins definitiv lumina. Măcar la noi, de bine, de rău, prin comparaţie, parcă mai pâlpâie câte un bec.
  • Fumatul în locurile publice - nu cred să existe ceva care să mă enerveze mai tare în prezent, o să şi scriu pe tema asta la un moment dat. 
  • Machine Head - incredibil cât de departe au ajuns băieţii ăştia, ascultam pe drumul de la Bucureşti cel mai recent disc, la naiba, parcă a fost un bocanc în bot, cred că Rob Flynn mănâncă Marius Moga şi Guess Who la micul dejun.
  • Viaţa pe Marte - există o singură specie capabilă să supravieţuiască natural în atmosfera lipsită de oxigen: roacărul. Să fiu eu NASA, aş umple o navă cu bere şi ţigări, aş băga acolo vreo douăj' de metalişti de prin Zărneşti, în 10 ani colonizează ăia planeta fără mari eforturi. Am fost la un concert Altar, cred că eram singurul pe care aerul plin de fum îl deranja, restul păreau a se simţi minunat. De fapt, nici nu aveau nevoie de aer. Ăla care pune pe net albumul Altar, să fie sigur că mă-sa şi gagică-sa sunt curve făcute din curve şi beţivi.
  • RockFM - e minunat că există, e groaznic că există în forma actuală. Nu e nicio glumă, RockFM se ascultă într-o seară, a doua zi deja te ia cu deja-vu-uri. Nu o spun din invidie că City FM s-a dus pe sfântu' Patriciu, însă face un uriaş deserviciu oamenilor decenţi, cu gusturi şi vieţi decente. Plecăm de la faptul că prezumţia de retard se aplică implicit pe orice rocker, mai ales la cel român, care mai mult de trei neuroni (unul în cap, unul în cur şi al treilea în picior) nu are, ori orizontul rockerului român rareori depăşeşte Metallica, Nirvana, Gansăzrozăs, Meidăn şi Aisidisi, plus încă vreo 3 trupe de black-death proaste. Dacă tu, post de rock, nu difuzezi decât căcaturile astea, îl afunzi şi mai mult în întuneric, îl laşi să creadă că rockul începe cu Seek and Destroy şi se termină cu Enter Sandman. Plus că nu văd consecvenţa: de când Linkin Park e formaţie clasică? Îmi permit să cred că Rock FM e moftul a maximum două personaje cu gusturi retard-adolescentine şi o cultură muzicală precară. E singura explicaţie pe care o găsesc urmând un fir raţional logic pentru playlistul aberant pe care-l rulează ca o babă senilă.
  • Piaţa Universităţii, Băsescu, protestatari  - nu-l suport pe Băsescu pentru că nu-i suport pe cei care l-au votat. Seamană cu ei! În schimb, cred că-i urăsc şi mai tare pe cei care l-au votat pentru că au pus boturile la toate prostiile lui cu minerii, Iliescu, mogulii, anti-comunismul şi care acum o ard revoluţionar şi protestatar, că, vezi doamne, s-au răzgândit ca nişte reduşi mintali incapabili să gândească bine în faţa evidenţei. P-ăia care l-au votat şi şi-l asumă încă, nu-i suport, dar îi respect. Pun pariu că tot ăştia rebelii au crezut în povestea pixelului albastru, iar acum omul nu se mai vindecă de importanţa pe care şi-o dă că el e mare om de stat. Pe scurt, nişte neamuri proaste impostoare au pus în funcţie unul de al lor, iar acum se dezic de el. Care sunt şansele să pună în loc unul mai bun? Zero! E ca în "Won't Get Fooled Again", a propos de rock clasic! Pancartele haioase sunt de un retard rarisim, în pula mea, revoluţie se face cu huiduieli, nu în versuri, că nu suntem la pitch-uri de publicitate. Parcă era simpozion de copywriteri, nu revoltă populară. Dar şi mai tragic e că se încearcă implementarea ideii că USeLeul e soluţia: marş, mă, d-aici! Soluţia la nişte răzgândaci sunt tot nişte răzgândaci? Care răzgândaci au fost şi ei parteneri cu Băsescu, da' între timp le-a trecut, că e el băiat nasol. Ceea ce e cum nu se poate mai adevărat, dar de ce nu v-aţi prins acu' 7 ani că e nasol? Asta e problema, dar nu vede nimeni soluţia. Ehh, io m-am prins de atunci, deci eu sunt soluţia!