Wednesday, January 11, 2012

Fineţuri buzoiene


Imaginea de mai sus e un paradox spaţio-temporal ori o pură întâmplare. A fost făcută printre blocurile unei străduţe din Colentina şi reprezintă o maşină înmatriculată în judeţul Buzău, pe a cărei lunetă scrie mare: Böhse Onkelz*. De ce poate fi un simplu accident? Pentru că niciun buzoian adevărat n-are cum să ştie de Böhse Onkelz. Analizând mai atent maşina, o serie de amănunte vin să întărească bănuiala: suportul pentru plăcuţele de înmatriculare este al unei firme germane, iar deasupra labelului Opel e lipit un altul, "Made in DDR". Stickerul cu Baby on Board e al buzoianului, un fan Böhse Onkelz din fostul DDR nu are copii, el mănâncă copii la micul dejun. Deci buzoianul nostru trebuie să fi cumpărat maşina la a cinşpea mână de prin Germania şi ea a fost la un moment dat proprietatea unui neo-nazi DDR-ist, pentru că la începuturile carierei, puştani fiind, Böhse Onkelz flirtau cu extrema dreaptă.
Şi totuşi, dacă e vorba de acel paradox invocat la început? Dacă există în Colentina un buzoian fin cunoscător al muzicii germane de calitate? Chiar că vine apocalipsa în 2012.

* Orice german de bun simţ şi care se pricepe cât de cât la muzică, întrebat care este cel mai bun grup rock din ţara sa, nu va răspunde nici Scorpions, nici Accept, nici Rammstein (e ca şi cum ai spune că Inna e cel mai bun produs românesc de la Logan încoace), nici chiar Kreator sau Modern Talking, ci, fără să clipească, va pronunţa cuvintele: Böhse Onkelz!