Sunday, April 29, 2012

Marţafoi plini de glorie

De cele mai multe ori, oamenii au gusturi extrem de ciudate, le-aş spune chiar caraghioase. Femeile, cel puţin, sunt adevărate temple sacre ale bizareriei când vine vorba de bărbaţii pe care-i admiră şi pe care încearcă să te facă să-i urmăreşti. Fără a avea pretenţia că am o listă completă, iată-i pe unii pe care îmi imaginez că-i sodomizează Viorel Lis şi Costin Mărculescu:
 • Adam Sandler - este cretinul absolut, nu găsesc nimic amuzant sau romantic în stângăciile lui aparent seducătoare, nu înţeleg ce văd femeile la Adam Sandler, nu realizez care e menirea lui Adam Sandler pe pământ, oricât de mult mi-aş pune la lucru anima de care scria Jung. Nu există dovadă mai mare de umilinţă masculină, de bitch-slapping, decât să accepţi să vezi un film cu Adam Sandler. Death before dishonor! În ciuda aparenţelor, Adam Sandler este, în realitate, un misogin foarte bine ascuns în spatele drăgălăşeniei şi naivităţii. Existenţa publică a lui Adam Sandler pleacă de la teoria că femeile sunt foarte proaste, extrem de credule şi în aşteptarea bărbatului care să le venereze necondiţionat, să nu bea, să nu le bată, să nu le înşele, să se îmbrace în secunda în care vor tampoane de la supermarket, să fie amuzant într-un mod adorabil (sunt excluse glumele de autobază), romantic în înţelesul prostesc al cuvântului (de exemplu, să le maseze picioarele în timp ce se uită împreună la filme cu Adam Sandler), una peste alta, bărbatul-pisoi pentru care să le invidieze toate vacile lor de prietene. 
 • Woody Allen - spre deosebire de Adam Sandler, Woody Allen nu e cretin. Nu e, însă, nici genial, mai degrabă nevrotic. Cum singur spune, probabil datorită imaginii de tocilar, lumea îl suspectează de genialitate, iar el, ca un evreu isteţ, a ştiut să profite. E de ajuns ca Woody Allen să filmeze vreme de 2 ore un găinaţ ca toată critica să spună că suntem în faţa unei capodopere cinematografice şi pseudointelectualele se vor întrece în a mirosi simbolistica din spatele căcatului de pasăre. Şi asta doar pentru că pe ecran scrie "directed by Woody Allen". Şi totuşi, herr Konigsberg are un umor destul de fin când spune că n-a prins echipa de şah din cauza înălţimii.
 • Zach Galifianakis - sfinte căcat, ce-i cu ăsta? Gras, bărbos, lipsit de umor, ciudat într-un mod scabros, şi totuşi văzut ca un mare comediant al momentului. Dacă ai râs la vreun film cu Galifianakis ăsta, eşti un ratat sinistru şi fără umor. Deşi am încredere oarbă în gusturile mele, a fost un moment în care m-am bănuit de lipsa subtilităţii necesare înţelegerii umorului dobitocului ăstuia, aşa că m-am pus la un stand up comedy cu el pe Youtube. M-am chinuit peste 20 de minute, audienţa era în delir, deşi nu era nimic de râs, nimic, zero, nada, canci. Şi atunci mi-am adus aminte că eu sunt perfect sănătos, doar că oamenii sunt foarte proşti.
 • Hugh Grant - e cu termenul de valabilitate depăşit, dar unele zaharisite încă mai suspină după cum a făcut-o el de cap pe Julia Roberts în Notting Hill. Grant s-a vrut pe partea intelectuală a stângăciei, un fel de Toader Paleologu, dar fără creier. Măcar şi-a spălat toate păcatele cu Divine Brown, ca un bărbat adevărat, s-a dus la curva cea mai penală din stradă.
 • Dan Puric - dumnezeul pseudointelectualelor coclite care au luat bacalaureatul, Dan Puric şi-a depăşit de mult statutul de actor de duzină, devenind un filosof profund, adânc enunţător de truisme existenţiale despre orice, pe care se bat televiziunile de crăciun şi paşte. Secretul e că Puric îi spune românului râgâitor de mici că-i special, dar încă nu şi-a descoperit specialul, iar când o va face, nu va mai mânca sarmale, ci caviar. Iar rahatul motivaţional face audienţă într-o ţară care speră să câştige la 6/49 sau să-i pice vreo moştenire. Spre deosebire de Woody Allen, din care s-a inspirat, Dan Puric chiar a ajuns să creadă că e un mare filosof, el se ia foarte în serios. Şi dacă tot vorbeam de actori rataţi, Radu Duda mi se pare mai simpatic, treaba cu principele e un fel de wrestling, dar măcar are haz.
 • Tudor Chirilă - personaj cu totul şi cu totul sinistru, idolul inconstestabil al puştoaicelor de liceu şi al retardaţilor mintali. Nu mai e nimic de spus ce nu s-a spus deja despre Tudor Chirilă, poate doar un rapel la axioma: dacă asculţi Vama Veche, eşti un cretin fără speranţă!
 • Florin Chilian - impostorul absolut care se vrea şi filosof, şi rapsod, şi intelectual fin, şi apărător al drepturilor de autor, şi analist, şi părerolog avizat, şi homo sapiens superior, etc. Numai că, vedeţi voi, el e un mârlan banal, care, ca orice gherţoi purtător de maieu cu găurele, îşi bate prietena. Cu toate astea, unii îl iau de bun.
La final, două menţiuni speciale: Horaţiu Mălăele şi Octavian Paler. Cunoscătorii ştiu de ce!

3 comments:

 1. esti pe ei, men. ucide-i! ;)

  ReplyDelete
 2. Eu una,as prefera un Bear Grylls.

  ReplyDelete
 3. Dan Puric e un frustrat cu ideatii mistice si de grandoare intr-un delir sistematizat. He needs help. Nici nu stiam ca sunt multe femei care il admira, eu numai barbati considerati inalti dpdv spiritual am auzit ca l-ar admira.

  Dar Tudor Chirila stie exact ce face. Tudor Chirila este un om gol. Foarte gol. El nu stie multe lucruri dar el traieste chestii maaan. Si scrie despre cum se caca sau cum saliveaza in urechea iubitei de parca masturbarea lui in cantec si proza e la fel de importanta vindecarea cancerului. Si proastele evident ca o sa se ude, prietenii lor cu gust de bere nu le-au spus niciodata cuvinte asa frumoase. Mai nou are extras din cartea lui noua pe youtube. Cringeworthy. Tudor Chirila este muzica pe care o asculta femeile in timp ce citesc Alchimistul. El te face sa te simti superioara, e ca Woody Alen dar cu mai mult "swag".

  Nu inteleg de ce l-ar placea cineva pe Adam Sandler ca barbat. I've never heard of that.

  Oricum, din lista ta lipsesc baietii rai, alt cliseu oribil.

  ReplyDelete