Sunday, October 30, 2011

Prostul, ep.3: Monarhistul

Toată saptămâna s-a dezbătut până la exces subiectul regele Mihai. Nu sunt nici pro, nici contra, consider că tot demersul a fost un act de normalitate, nicidecum unul istoric, act pe care unii, speculând pofta avidă a poporului cum nu se poate mai suveran de senzaţional desuet, au găsit de cuviinţă să-l exploateze după bunul lor plac şi mai ales interes. Tocmai pentru că este un act de normalitate, logic mi se pare că trebuia tratat dincolo de fustrări, ideologii, doctrine, showuri TV cu Popa şi Necolaiciuc legaţi cu aceeaşi pereche de cătuşe, analize docte pe fiecare cuvinţel gângăvit de rege sau la concurenţă cu închinatul la moaşte. Din nefericire, excesul vine întotdeauna la sindrofie însoţit de prietenul său cel mai bun, prostul.

Din acest întreg bombardament mediatic cu regi, prinţese, principi şi domniţe, prostul de România a înţeles că pentru a fi de bun gust în prezentele vremuri, trebuie să te declari monarhist convins. Cei de la Gândul, (dispăruţi din print pe motiv, spun ei, că publicul nu mai cumpără presă scrisă, pentru că aveau un ziar de rahat, zic eu) au făcut un sondaj pe Feisbuc, de unde reiese că 4 din 5 români sunt monarhişti. Cam cine a votat? Păi tutele care dau link cu piese de jazz, hipsteraşii sătui de conformismul societăţii care nu înţelege băşinile fals elitiste ale lui Lars von Trier, pseudointelectualele coclite care dau citate din Octavian Paler, corporatiştii care se visează Steve Jobs, lobotomizaţii care sunt alături de Huidu şi, în general, cam toţi cretinii de care Românica nu va duce niciodată lipsă.

P.S. Dacă momentul era cu adevărat istoric, se făcea live cu Tatulici. Omul era, însă, în prima linie a războiului dintre Realitatea şi Răitaru TV. 

No comments:

Post a Comment