Friday, September 9, 2011

Secretul unei vieţi liniştite

E tac-tu sau vreo rudă, oricât de îndepărtată, important e să fii fost descurcăreaţă şi cu spirit antreprenorial. Dacă l-aţi invidiat pe Poponeţ sau sunteţi genul de oameni care foloseşte sintagma "în ţara X nu e aşa", comparând nişte situaţii cu România, aveţi acum şi explicaţia ce vă lipsea. Ta-su lu' Poponeţ a fost băiat deştept, tac-tu n-a fost, d-aia eşti sărăntoc, mergi cu autobuzul şi trăieşti de la un salariu la altul, în vreme ce el fute manechine şi se dă cu Lamborghini. Aşa şi cu popoarele: italienii, franţujii, nemţii sau japonejii au avut câte unii inteligenţi, românii au fost proşti, cu câteva excepţii, de când curvele din Dacia au dat cu fofoloancele în soldaţii romani.
Italienii din ziua de azi nu trebuie decât să stea şi să se uite cum toate naţiile planetei vin să se minuneze la nişte lucruri pe care le-au construit rudele lor prin antichitate, evul mediu sau pe timpul Renaşterii. Şi stau pe bani grei, pentru că orice costă în Italia. Inclusiv autostrăzile, care te lasă în fundul gol, deşi sunt infinit mai proaste şi mai gândite cu curul comparativ cu Ungaria sau chiar Slovenia. La luat banii sunt nişte adevăraţi artişti emeriţi, nu iartă nimic şi profită de toate slăbiciunile rasei umane. Veneţia, de exemplu, dincolo de spectaculosul primului contact, acel " vaaaai, să-mi bag ceva, ăştia n-are străzi, are canale", e o ţigănie de nedescris, în care nu vezi decât magazine care vând rahaturi branduite "genuine Murano". Şi sunt atât de genuine încât am văzut şi maimuţoi cu pule lungi/pizde flocoase, la vreo 7 euro bucata. Cu toate astea, vorba unui personaj din cale afară de infam pe care văd că-l pomenesc din ce în ce mai des, exact ca în cazul grecilor, de când au încetat să fie blonzi şi înalţi, nici n-au mai avut filosofi. :P
Italienii sunt fie foarte obositori, fie amuzanţi în idioţenia lor care rivalizează cu cea a francezilor, deşi sunt diferite, în linii mari. Ăştia mai tineri arată ok, old-skoolerii sunt de milioane, exact ca în filme.
Acum două seri ni s-a făcut poftă de kebab, şi cum la 1 minut de hotel era un asemenea fast food, am coborât. Acolo, la o masă, un individ în trening şi adidaşi, cu faţă de borât, care vorbea la telefon. La vreo câteva minute, mai coboară unul, căruia personajul iniţial i se adresează instantaneu: "ce faci, barosane?". Să vă fut de români!
La final, o poză edificatoare pentru eleganţa italiană!

1 comment:

  1. "curvele din Dacia au dat cu fofoloancele în soldaţii romani"
    Ce mare popor ai fi vrut sa iasa dintr-o adunatura de betivi(dacii) si scursurile imperiului Roman trimisi pe post de colonisti?
    Nu mai stiu unde am auzit asta, insa mi s-a parut geniala.

    ReplyDelete