Sunday, July 3, 2011

Stimaţi meteorologi...

...să vă fut în gură, pe voi şi pe mamele voastre. Vă urmăresc de ani de zile cum mâncaţi rahat cu polonicul despre vreme, ceva atât de relativ încât a prezice sexul unui eventual copil făcut de Ioana Maria Vlas cu Truţulescu pare o treabă mult mai fezabilă. Şi totuşi, încercaţi să mă convingeţi că sunteţi specialişti în a anticipa o chestie pe care o pot prezice şi eu uitându-mă în pişatul de dimineaţă, e tot atâta ştiinţă şi în buda mea ca şi în capul vostru. Vă tot aud, cot la cot cu ecologiştii, povestindu-mi despre încălzirea globală şi riscurile la care se expune banchiza din Antarctica, şi, odată cu ea, urşii polari şi morsele, motiv pentru care ar trebui să mă simt vinovat că dau drumul la televizor. Unde-i încălzirea globală când ai nevoie de ea? De vreo patru ierni fut nişte friguri de-i fac geloşi pe urşii aia pe care îi condamn definitiv la extincţie ori de câte ori pornesc motorul meu de 1.2 litri. Şi unde e canicula aia pe care o anunţaţi în fiecare vară? Termometrul aceleiaşi maşini-genocid arăta în dimineaţa asta, în centrul Bucureştiului, 13.5 grade Celsius. Să-i moară lu' Doru Iuga la intrarea în curu' puradeilor dacă vă mint!
Problema cea mai mare pe care o am cu voi, în afară că sunteţi proşti de rupeţi locul, e că sunteţi proşti şi mâncaţi căcat pe banii mei. Administraţia Naţională de Meteorologie ţine de Ministerul Mediului şi Pădurilor, care, surpriză, trăieşte din ce gologani vâr eu la buget. Cu alte cuvinte, eu vă plătesc, bă, să-mi ghiciţi temperatura din termometru, ca la pronosport. Deja miros nişte discriminare etnică: de ce n-aş subvenţiona şi activitatea ţigăncilor ghicitoare în palmă, boabe de fasole şi cărţi de tarot? E cumva vreo diferenţă? Atâta vreme cât ghicitul vremii e o activitate subvenţionabilă, chiromanţia de ce nu ar fi? Oricum poporul român este unul în cel mai fericit caz medieval, se bate pe moaşte, îşi sfinţeşte BMW-ul, crede în "argintul viu" şi-n horoscop, nu pleacă de acasă dacă nu aude "timpul" la radio, cred că i s-ar părea normal să cotizeze la bunăstarea vrăjitoarelor, aşa cum le dă de mâncare popilor şi meteorologilor.
Astăzi merg la concertul Whitesnake şi Judas Priest, norocul meu că n-am încredere în oameni, cu atât mai puţin în meteorologi, care anunţau pentru duminică 29 de grade şi soare în Bucureşti; n-am încredere în nimeni, aşa că am pelerină şi vestimentaţie adecvată, însă şi foarte mulţi nervi. Mai am nişte economii, prin urmare m-am gândit să urmez exemplul din "Jay and Silent Bob Strike Back": mă duc la uşa fiecărui meteorolog care a spus că duminică, 3 iulie 2011, în Bucureşti va fi soare şi-i fut un cap în gură. Ca acţiunea să aibă mediatizare, trec şi pe la prezentatorii de meteo, aceste prostituate media, veritabile "mouths of sauron" care dejectează public rahatul produs de meteorologi. OK, pe Denisa Ţicu o sar din schemă, că e un MILF sexy, însă îl voi vizita de două ori pe Osmanovici. 

O altă categorie căreia simt o pornire necontrolabilă de a-i da muie din picioare sunt cretinii care plătesc la fastfood cu cardul. Dobitocilor ce sunteţi: fast foodul, prin definiţie, e fast. Să dai cardul, să aştepţi până se stabileşte sesiunea cu banca, până se procesează cererea, până semnezi tu că aprobi tranzacţia, deja ţi-ai băgat pula în el de concept fast food. Futu-v-aş în gură de ţărani parveniţi, vă credeţi speciali de când v-au făcut card de la multinaţională şi ţineţi banii acolo pe motiv că "fac dobândă". Fac o pulă, bă, cel mult fac coadă la McDonalds şi KFC de la băşinile voastre pseudocapitaliste. Vă daţi seama cum arată extrasul lunar al unui penibil care plăteşte cu cardul şi când îşi cumpără Săptămâna Financiară, să pară că ştie cum e cu euriborul şi rasdaq-ul? 3.5 lei hamburger la mec, 2 lei pişare la marriot, 1 leu ţigan cerşetor, 12 lei salitos, 80 lei concert de jazz din care n-am înţeles nimic, dar aşa am auzit eu că dă bine, 50 lei intrare teatru modern în care una urlă ca o descreierată în timp ce unu' îşi bate cuie în cap. Una peste alta, sper ca neamurile voastre să vă plătească şi sicriul cu cardul. Dacă nu, am auzit că groparii au POS portabil! ;)

4 comments:

 1. Citeste si tu o carte de meteorologie, vei vedea ca este o chestie f complicat de anticipat, chiar si cu instrumentatia potrivita. Cu siguranta, cativa oameni de la ANM nu sunt tocmai capabili, ca in orice institutie a statului roman, dar sunt multi care isi cunosc meseria, insa nu si-o pot practica profesionist pentru ca nu au la indemana fondurile/aparatura necesara.
  Pe de alta parte, excelenta incheierea legata de fast food-uri :))

  ReplyDelete
 2. Foarte tare! :))

  ReplyDelete
 3. Tocmai faptul că discutăm despre ceva extrem de complicat de anticipat, mă trimite spre a gândi că e mai mult hazard decât ştiinţă. Treaba cu fondurile e o eternă scuză românească, indiferent de domeniu, ca şi invocarea cititului de cărţi, altminteri. ;)

  ReplyDelete
 4. da' stiu ca te-au suparat prapaditii aia de ghicitori :) abia acum te-ai prins ca nu e bine sa crezi nici 10% din ce spun ei ? :)))

  In alta ordine de idei, m-ai facut curios, iti voi citi toate articolele, sa vad ce-a mai facut dl Mihai de... vreo 15 ani de cand nu ne-am mai vazut :))))

  ReplyDelete