Saturday, July 16, 2011

Sfertul neacademic

Definiţia exactă a "sfertului academic" se pierde în interpretări, dar, de dragul convenţiei dintre popoarele noastre, să admitem că este intervalul de timp în care poţi întârzia la o întâlnire fără a părea un neam prost.
În România, însă, se poartă "sfertul neacademic". E simplu să aflaţi ce reprezintă sfertul  neacademic; nu trebuie decât să mergeţi la un magazin exact la ora la care trebuie să deschidă. Nu va fi deschis, iar după minimum 15 minute, o duduie plictisită va apărea. Dacă cineva are impresia că este un accident nefericit, reveniţi la acelaşi magazin cu 3-5 minute înaintea orei de închidere afişată pe uşă. Ca să vezi pocinogu' dracului, nu mai e nimeni, sau, în cazul magazinelor cu ştaif, badigardu' va spune "s-a închis". 
Sfertul, în aserţiunea sa de 15 minute, e o nouă convenţie, pentru că, în realitate, avem de a face cu cele cincisprezece minute "de frizer", deci cel puţin 30. Cam aşa se lucrează în România.
Ieri seară am ajuns în Bucureşti pe la 21.52. Ar fi trebuit să intru în Ikea, însă eram prea sodomizat de căldură să-i mai testez dacă-s români sau suedezi.

No comments:

Post a Comment