Thursday, March 17, 2011

Raza cea mai albastră

De câteva luni am descoperit blu ray-ul! Fiind un colecţionar de filme, tot timpul am mers pe calitate, iar DVD-ul mi se părea ceva cât se poate de valabil din acest punct de vedere, astfel că vreme de aproape un an, PlayStation-ul era doar o consola de jocuri. Noroc cu o ofertă foarte bună la Minority Report pe zavvi.com, că am fost sedus. OK, poate că pentru nea Gheorghe care-şi cumpără lecedeu ca să se uite la cum divorţează Pepe de Zăvo, diferenţa este greu perceptibilă, probabil înspre deloc perceptibilă. La fel, gibonii care încă descarcă DivX-uri vor spune că nu sunt diferenţe decât pe nervul meu optic.
Pe scurt, cine se gândeşte la blu ray, să nu o mai facă fără minimum 46" la diagonala  TV-ului, LED sau plasmă, HDMI 1.3a şi fără un sistem surround decent, cu subwoofer activ, unde decent, subliniez DECENT, înseamnă nume ca Denon, KEF, Marantz, Yamaha, Onkyo, Klipsch, etc., nicidecum Logitech Z-5500 sau LG-uri de prin Altex. În plus, e nevoie de ore întregi pentru calibrarea optimă a televizorului şi a sistemului de sunet, însă rezultatul final e mind-blowing, ca să mă englezesc şi eu.
Perla coroanei e Collector's Edition-ul pe 5 discuri de la Blade Runner, după care am stat aproape 3 săptămâni să sosească din State (în Europa nu se găseşte varianta asta). CĂCĂTOR! Iar blu ray-ul îi face, la aproape 30 de ani de la apariţie, binemeritata dreptate!

1 comment:

  1. Vezi ca exista si 'The Big 4' in varianta HD...:)

    ReplyDelete