Thursday, March 10, 2011

Îngroapă-mă în fum

Am mai scris-o şi o susţin în continuare, discriminarea pe criterii de premise şi aparenţe este o treabă cât se poate de pozitivă, asta, bineînţeles, dacă nu vrem să luăm premiul Nobel pentru pace sau să ne dăm singuri pe la nas băşini pseudoelitiste cu miros de toleranţă în trend. O înţeleg, o susţin, sunt fanul ei, o practic şi nu-mi pare rău, dar nu pot să nu observ că a ajuns să se întoarcă împotriva mea.
Lumea asta e clar cu curul în sus, într-atât de cu curul în sus încât curul a devenit noua pizdă, dar nu aici vreau să ajung, deşi e un punct de plecare sănătos, ca să înţelegeţi unde bat. Unele năravuri, apucături, obiceiuri, păreri, etc., nu sunt normale! Punct! OK, le tolerez ca să nu fie nevoie să umblu cu maceta în mâini pe stradă, dar asta nu le face automat normale.
De exemplu, nu e normal să te fuţi în cur, pe model Elton John, Bote sau Răzvan Ciobanu. Nu e normal să asculţi Inna şi căcaturi de clubbing. Nu e normal să ai impresia că Tudor Chirilă şi labele pe care le scrie el sunt formatoare de opinie şi modele de urmat în viaţă. Nu e normal să crezi în independenţa presei şi-n obiectivitatea lu' Gâdea. Nu e deloc normal să iei de bun ce spun politicienii în campania electorală şi nu e normal să votezi după găleata cu cârnaţi pe care ai primit-o. Nu e normal să te duci la moaşte şi nici să crezi că Biserica e cea mai serioasă instituţie din România. Nu e normal să fii hipster, ascultător de Guerrilla şi să  crezi că formaţiile alea de uscaţi trişti şi vlăguiţi, supţi şi vintage, cu palariuţă, fulăraş şi nume de post-impresionist francez cântă rock. Aşa cum nu e normal să bagi tutun în tine ca vita!
Unul dintre motivele pentru care iarna aproape că mă ostracizez singur e că nu suport fumul din ţigările altora şi modul altruist în care ar trebui eu să fac sharing la oxigenul din aceeaşi incintă, la schimb cu mahoarcele lor. Frumos e cum ăştia au găsit un tertip prin care să fenteze legea adoptată la futu-i mă-sa-n anus şi practic au transformat excepţia în regulă şi anormalitatea în normalitate: foaia A4 pe care scrie "Local destinat fumătorilor" sau variaţiuni pe temă. Iar dacă vrei să fii şi mai insultător cu precarul intelectual colectiv, zici că ai separeuri, delimitate printr-un fir de aţă sau un lanţ decorativ, fumul, individ cu cei 7 ani de acasă, oprindu-se în faţa liniei tale de separaţie. Nu ştiu dacă există 5 localuri în ţara asta care chiar să aibă separeuri la modul serios sau în care pur şi simplu să nu se fumeze. Aşa că prefer să stau în casă, aşteptând ziua în care voi citi la intrarea în cinematograf: "accesul permis doar cu popcorn". Şi vă mai miraţi că ajung să dezvolt ideile pe care le dezvolt! :P

3 comments:

 1. Buna Seara!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

  www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

  ReplyDelete
 2. Vlad, multumesc pentru mesaj, insa blogul acesta este chiar o chestie personala, nu urmaresc sa fac bani cu el, nici trafic, nu ma intereseaza numarul de unici, etc. Fiind pe internet, oricine il poate cita sau prezenta, daca citeaza si sursa, e chiar foarte frumos si poate normal asa, daca nu o citeaza, eu unul nu ma simt deranjat. Tocmai pentru ca blogul este unul non-comercial, imi pare rau, dar nu voi pune bannere pe el.

  ReplyDelete