Tuesday, November 30, 2010

Unicul artist

Vorspiel: Ador să bag cu sete un bocanc în gura corporaţiilor care încearcă să-mi controleze gusturile şi viaţa. De aceea am votat cu toate mâinile din casă Lordi la Eurovision, apoi, anul trecut, am cumpărat "Killing in the Name" a celor de la Rage Against the Machine numai pentru a le strica Crăciunul britanicilor. E o chestie pe care românii nu o simt şi în care nu cred pentru că se mulţumesc să băltească pasiv în propria lor nemulţumire şi ignoranţă maladivă: aia de a te implica activ în ceva, şi nu în ecologie, care face bine doar la respectul de sine. Astăzi îl susţin pe DJ Boroş în faţa curvelor sioniste de la MTV şi ProFM, iar voi veţi face acelaşi lucru aici!

Haideţi să fim cât se poate de corecţi şi să nu ne dăm balene în paharul cu apă fiartă de la robinet: muzica românească, minus câteva minuscule excepţii pe care până şi un Yakuza fără minimum un deget le poate număra folosindu-se de o singură mână, este înfiorător de proastă. Zero originalitate, zero valoare, zero vânzări reale. Cârdăşia dintre diferiţi producători şi radiourile comerciale gen Zu, 21, KissFM, care, toate, difuzează aceeaşi labă sinistră de ce gura mă-sii o fi ea, ca nici house nu-i poţi spune, vorba unuia, muzică pentru coafeze lobotomizate, nu se pune, pentru că ea are un unic scop: beliţii ăştia plătesc radiourile să le ruleze obsesiv borâturile muzicale, ca, la rândul lor, ei să prindă cântări prin cluburi, de unde ies, de fapt, banii. Nimeni nu va merge să cumpere CD cu Inna de la Diverta, să fim serioşi, doar dacă, brusc, nu se mai simte frumoasă şi rade o găleată de Furadan.
De aceea, DJ Boroş este absolut unic pentru că îndeplineşte condiţiile de bază ale unui artist cult. Dj Boroş este acest Darkthrone românesc, acest Burzum care, încă, nu a omorât pe nimeni, dar care are toate celelalte calităţi pentru a fi o legendă.
Se aude ca o budă? Absolut...dar îşi permite cineva să critice Darkthrone pentru că îşi înregistrează intenţionat albumele pe Mekosonicul din bucătărie?
Sună minimalist? Bineînţeles, şi asta pentru că nu are nevoie de tehnologie şi de Fruity Loops pentru a transmite mesajul său anarhist!
Ca un adevărat artist underground, nu are poze, nu are o casă de discuri care să pompeze bani cu ghiotura în curul lui, nu se fute cu vreo divă autohtonă mâncătoare de McDonalds şi de  fotbalişti, nu are site, nu are videoclipuri şi nici CD-uri. Şi tot pentru că este underground si are cult status, muzica DJ Boroş există doar pe casete!
Pentru finii conaisseuri, acestea sunt motive întemeiate să-l voteze în ultima zi! Faptul că le mai şi futem muma-n cur gheilor siniştri de la Voltaj e doar o binemeritată bonificaţie. E timpul pentru asaltul final: http://concurs.mtv.ro/15ani-de-top/index.php?uid=511531&pageID=1

Update: A câştigat Voltaj, mă gândesc că şi-au dorit mai mult victoria. Interesant este cum o formaţie difuzată în isterie pe la majoritatea prosturilor de radio, prezentă la absolut orice agapă şi vanghelion, în curul căreia casa de discuri bagă bani cu ghiotura, a ajuns să tremure din toţi chiloţii cu inimioare roz în faţa lui DJ Boroş. Vorba lui Eftimie, tu, Voltaj, să te lauzi că, ajutat de arbitraj, l-ai bătut pe DJ Boroş e deja un uriaş succes. Pentru noi! În definitiv, v-am (mai) făcut o aroganţă...