Wednesday, April 14, 2010

Assbook

Înainte şi în afară de subiect: Zilele astea mă ocup cu trei lucruri, anume mă joc Metal Gear Solid: Portable Ops, mă uit la colecţia de filme James Bond, ascult cele mai recente albume Avantasia, că-s două, şi parol de nu mi-e foarte bine, ăsta fiind al patrulea element aducător de plăceri. (era să scriu "să-mi moară la intrare dacă nu mi-e bine", dar mi-am zis că poantele despre impotenţă nu-s niciodată amuzante). D-asta n-am mai scris, nu că aş datora explicaţii cuiva, m-am gândit să fiu şi eu amabil o dată în viaţă.

Amicul Eftimie scrie aici despre o treabă în teorie şi principiu relativ simpatică, "cere-mi duşmănia pe Facebook". Cu toate astea, după mine, campania sau ce se vrea ea, pleacă de la două premise paroxistic de greşite. Prima ar fi că duşmănia adevărată şi eficientă nu se declară, ci se construieşte în timp, urmărind cu atenţie şi în tăcere mişcările subiectului către care se adresează ea, urmând să fie făcută publică odată cu manifestarea ei explicită pe curul nefericitului. Asta dacă vrei să te duşmăneşti profesionist, altminteri iese o labă demnă de şmecheraşii care urlă cât îi ţin premolarii "te sparg, te bat de te las lat", dar care niciodată nu fac nimic, iar când te uiţi mai încruntat la ei, se strangulează singuri cu mâneca de la trening.
Doi: aşa cum am mai scris, Facebook e suprema poponărie a momentului, poate doar Iphone-ul (şi acum Ipad-ul) să se apropie la un ecart cât de cât îngrijorător pentru Facebook. O poponărie nu poate fi duşmănită, ci cel mult compătimită, asta dacă eşti suflet sensibil de "expiraţie" Maica Tereza, dar mai bine, ea trebuie ignorată cu desăvârşire. Acum, cretineilor care-şi cumpără Iphone şi care-şi postează zeci de poze pe Facebook li se va părea din cale afară de culeanu să se duşmănească la mişto, îşi vor spune în sinea lor că sunt deosebit de fini prin autoironia de care sunt acum capabili, iar autoironia e o dovadă clară a inteligenţei lor.
Cred eu că cel mai simplu mod de a duşmăni Facebookul şi conceptul din spatele său e să nu-ţi faci cont.
Acum mă scuzaţi, am o armată de condus şi un război rece de câştigat prin MPO.