Friday, March 26, 2010

Ţara de dincolo de Negură

Observ de ceva vreme o adevărată frenezie heirupistă de promovare a României, să ne tragem brand de ţară, slogan de comitat, să vină străinii p-acilea, la cei mai iubiţi dintre pământeni, să-şi cheltuiască banii, cu toate că nu avem deloc infrastructură pe care să circule, dar mai contează ea, infrastructura, când ţara noastră e atât de frumoasă?
Scosul nasului în faţă se face pe toate căile: ne mândrim cu fotbaliştii noştri drogaţi şi manelişti, ne opintim să câştigăm Eurovisionul până când sfincterele cedează unul câte unul, ne dăm mari cu toate căcaturile, ne lăudăm cu românca Silvana, curva care a isterizat Germania, şi cu şoferu' găozar Voicu, care "ne reprezintă" la Mister World 2010, una peste alta, prostimea e solidară cu mândria naţională, parcă-i şi auzi pe toţi, scandând la unison, "Hai România, hai Dorinele", dacă, prin absurd, s-ar transmite în direct pe TVR olimpiada internaţională de matematică.
Există foarte puţine lucruri bune care vin din România, iar p-alea nu le ştie mai nimeni. După mine, cel mai bun brand al României, la momentul actual, se cheamă Negură Bunget.
E suficient să scrieţi pă Gugle "Negură Bunget" pentru a înţelege cât de cunoscuţi sunt oamenii ăştia prin străinătăţuri, ce note au primit CD-urile lor, cum sunt în toate topurile "albums you must listen before you die" , cum boxseturile conţinând primele lor discuri se epuizează într-o secundă pe Ebay, deşi nu sunt deloc ieftine, cum critică şi fani deopotrivă îi consideră poate cel mai bun grup black din ultimii 10 ani. În România, însă, nici dracu' nu-i bagă în seamă, ba mai mult decât atât, habarniştii care spun şi despre Burzum că-i expirat pentru că nu lucrează cu triggere şi compresii a la Ov Hell, o ard cu "comercializarea". Marş, cocalarilor care scrieţi pe forumul Metalhead, vouă vă pute orice, dacă-şi face Isus Christos trupă cu Jimi Hendrix, Bon Scott, Chuck Schuldiner şi John Bonham, vouă tot nu vă va plăcea!
Madam Udrea, în loc să gâlgâie tescovină pe la Bârlad sau pe unde mai zămisleşte ea câte un "land of choice", dacă tot vrea să facă promovare eficientă, ar trebui să se pozeze în timp ce-i spală picioarele lui Negru (să i-o sugă ar fi prea pervers, deşi mult mai potrivit), pe afiş scriind, obligatoriu în graiul mioritic, "România - ţara de dincolo de negură". Cum oamenii ăştia au ajuns faimoşi în lume cântând într-o română arhaică, aş pune rămăşag casa pe care nu o am pentru succesul turistic al iniţiativei.
Altminteri, e bine şi cu plagiatorii de la Iris, e frumos cu Trăistariu sau cu Inna,cu "Bubulina-gospodina", cu toţi penibilii care-l ascultă (şi citesc) pe Tudor Chirilă, cu ăia care cred că OCS e cine ştie ce formaţie unică de alternative şi post-grunge, cu filmele lui Florin Şerban, văzute pe muzică de Les Elephantes Bizarres, dar până una-alta, cam toată lumea suge cucu' celor de la Negură Bunget. Când 'oi vedea pe Ebay DVD-ul cu "Eu când vreau să fluier, fluier" licitat la preţurile la care s-a licitat Negură Bunget Box, poate mai povestim.
Ah, era să uit: încă o dovadă a abisului de onanie care ne defineşte când vine vorba de apreciat adevăratele valori, ro.wikipedia celor de la Negură Bunget e extrem de săracă în informaţii şi neactualizată, în timp ce varianta ei în engleză este bine documentată şi la zi. Neam de nimic...

Wednesday, March 24, 2010

Deci, bag p#@a!

Noroc! Pă mine mă chiamă Sile Măgaru, zis Gălăgie, futuvaşi mamele cu mii dă pule n cur! Io nu scriu de obicei, de obicei io bat de, obicei! Acum o să scriu aicia două-trei vorbe pentru că l-am rupt cu pula peste ochiii pe muistu de Băra pînă mia dat parola dă la bloc, glob, blog, sau cum pula găinii se numeşte locul ăsta. Deci io mă ocup cu cămătăria şi activităţile din sfera de cămătărie, adică recuperări, şantajuri, mui sparte, bitongi răpiţi, procsenetism dă putori, dintrăstea penale, în pula mea, să înţălege!
O vint la mine neşte din ăştia de a scris lăchiţă fomistu de Băra despre ei, o proastă singură la părinţi, da cu banu gros pă ea, nişte dăia cu ochelari şi costume dă lucră în bancă, unii cu fulăraş şi poşetă, care ascultă indie şi Naightwish, a vint şi a zis "auzi, bre, nea Gălăgie, cât iei matale săi închizi gura definitiv la fraeru ăsta". Pula mea, le-am scuipat un kil dă coji dă seminţe în mufă "bă, futumaş pe ochişorii voştrii dă martalogi, voi o ardeţi în caterinci cu mine, băăăăăăăăăă! Adică maţi găsît pă mine dă fraier, bă? Păi voi ştiţi câte mui dă lăbari ca voi sparg io zilnic, doar că dracu vă pune să veniţi la şefu să vă deie bani care nui mai daţi înapoi când vă zice el? Io nu bat pe toţi obosiţi care vrea unul sau altu, io bat cu motiv, io când rup tonfa pă curu tău o rup că meriţi, ce pulaaaFSDFaa meaxsszxdrwfegregv goiu4zh23ZGFRGZ
SCUZA-ŢI, AM DAT ÎN PULA MEA UN CAP ÎN GURĂ ÎN CLAVIATURĂ, TASTATURĂ SAU CUM PULA MEA ÎI ZÎCE, NU ŞTIU CUM ARE LITERELE DA NU E DELOC ÎN ORDINE ALFABETICĂ ŞI NU MĂ DESCURC, NICI LA FACULTATEA CARE AM FACUTO IO NAM ÎNVĂŢAT SĂ SCRIM PĂ AŞA CĂCAT, N PULA MEA
BĂ, ĂŞTIA ERA BĂIEŢI SALON, A DAT BANU, A SPUS "GĂLĂGIE, TATĂ, AJUTĂNE CA SĂ TE AJUTĂM ŞI NOI PE MATALE", AM ZIS, GATA, FRĂŢIE, ÎL BAT PĂ-LA PÂNĂ NUI MAI PLACE NICI CĂCATU IA-M SPUS SĂ NU MAI MÂNCE CĂCAT CU LNGURA DĂ LEMN DESPRE TOVARĂŞII MEI, CĂ-I SPARG MUIA ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ. CE TREABĂ ARE EL, ÎN PULA MEA, CU ĂIA CAREŞI PUNE NUMERE PERSONALIZATE LA MAŞINĂ, CĂ ŞI IO MIAŞ PUNE BV 69 FUT, DAI MAŞINA FURATĂ DIN AUSTRIA. dA CE pULA MEA SĂ SCRIE CU LITERE DE TIPAR MARI?JBCDHJBVDHBFEHBJVFSBHDSDXFHHBJFDSHBJkjskbvdfhbvfhbj I-am mai dat un capîn gură la tastatură, mă doare ochii de la literele mari. Şi ce pula mea tot zîc pula mea la două cuvinte, în pula mea, parcă aş fi analfabet, în pula mea...
Folosesc locu ăsta sămi fac reclamă, că cicăi sufletu comerţului: facem cămătărie pentru orice buzunar. VRei bani, noi dăm, tu aduci hârtiile de la apartament, când e ziua de restituit banii, cămătarul meu pleacă din oraş, te pune să te vezi cu mine, eu zic că nu ştiu nimic, a doua zi te sună: bă, ai dat banii? N-ai dat, pula mea, păi dai apartamentul. E bulangii ăştia care zice că nu merge imobiliarele, merge bine, dacă te ambientezi cu cine trebuie, altfel, mori dă foame ca ultimu fomist. Pentru oferta complectă de serviciii, mă contactaţi la adresa niceguy_sile@yahoo.com sau pă 07xx-RUP-TOT.
Să vă fut în gură, cu drag şi cu respect la fraţii mei interlopi,
Sile Gălăgie