Friday, March 26, 2010

Ţara de dincolo de Negură

Observ de ceva vreme o adevărată frenezie heirupistă de promovare a României, să ne tragem brand de ţară, slogan de comitat, să vină străinii p-acilea, la cei mai iubiţi dintre pământeni, să-şi cheltuiască banii, cu toate că nu avem deloc infrastructură pe care să circule, dar mai contează ea, infrastructura, când ţara noastră e atât de frumoasă?
Scosul nasului în faţă se face pe toate căile: ne mândrim cu fotbaliştii noştri drogaţi şi manelişti, ne opintim să câştigăm Eurovisionul până când sfincterele cedează unul câte unul, ne dăm mari cu toate căcaturile, ne lăudăm cu românca Silvana, curva care a isterizat Germania, şi cu şoferu' găozar Voicu, care "ne reprezintă" la Mister World 2010, una peste alta, prostimea e solidară cu mândria naţională, parcă-i şi auzi pe toţi, scandând la unison, "Hai România, hai Dorinele", dacă, prin absurd, s-ar transmite în direct pe TVR olimpiada internaţională de matematică.
Există foarte puţine lucruri bune care vin din România, iar p-alea nu le ştie mai nimeni. După mine, cel mai bun brand al României, la momentul actual, se cheamă Negură Bunget.
E suficient să scrieţi pă Gugle "Negură Bunget" pentru a înţelege cât de cunoscuţi sunt oamenii ăştia prin străinătăţuri, ce note au primit CD-urile lor, cum sunt în toate topurile "albums you must listen before you die" , cum boxseturile conţinând primele lor discuri se epuizează într-o secundă pe Ebay, deşi nu sunt deloc ieftine, cum critică şi fani deopotrivă îi consideră poate cel mai bun grup black din ultimii 10 ani. În România, însă, nici dracu' nu-i bagă în seamă, ba mai mult decât atât, habarniştii care spun şi despre Burzum că-i expirat pentru că nu lucrează cu triggere şi compresii a la Ov Hell, o ard cu "comercializarea". Marş, cocalarilor care scrieţi pe forumul Metalhead, vouă vă pute orice, dacă-şi face Isus Christos trupă cu Jimi Hendrix, Bon Scott, Chuck Schuldiner şi John Bonham, vouă tot nu vă va plăcea!
Madam Udrea, în loc să gâlgâie tescovină pe la Bârlad sau pe unde mai zămisleşte ea câte un "land of choice", dacă tot vrea să facă promovare eficientă, ar trebui să se pozeze în timp ce-i spală picioarele lui Negru (să i-o sugă ar fi prea pervers, deşi mult mai potrivit), pe afiş scriind, obligatoriu în graiul mioritic, "România - ţara de dincolo de negură". Cum oamenii ăştia au ajuns faimoşi în lume cântând într-o română arhaică, aş pune rămăşag casa pe care nu o am pentru succesul turistic al iniţiativei.
Altminteri, e bine şi cu plagiatorii de la Iris, e frumos cu Trăistariu sau cu Inna,cu "Bubulina-gospodina", cu toţi penibilii care-l ascultă (şi citesc) pe Tudor Chirilă, cu ăia care cred că OCS e cine ştie ce formaţie unică de alternative şi post-grunge, cu filmele lui Florin Şerban, văzute pe muzică de Les Elephantes Bizarres, dar până una-alta, cam toată lumea suge cucu' celor de la Negură Bunget. Când 'oi vedea pe Ebay DVD-ul cu "Eu când vreau să fluier, fluier" licitat la preţurile la care s-a licitat Negură Bunget Box, poate mai povestim.
Ah, era să uit: încă o dovadă a abisului de onanie care ne defineşte când vine vorba de apreciat adevăratele valori, ro.wikipedia celor de la Negură Bunget e extrem de săracă în informaţii şi neactualizată, în timp ce varianta ei în engleză este bine documentată şi la zi. Neam de nimic...

5 comments:

 1. Mda..sa vorbim urat desi avem mai multe lucruri frumoase de spus despre Udrea, dar de ce ne-am deranja noua ne place sa fim rau. Oare de renovarea celor 3 manastiri din Suceava ati auzit? Pai nu ca erati prea ocupat cu debitat prosti

  ReplyDelete
 2. in 97 eram la navodari in tabara. eram abonat pe vremea aia la HMM si aflasem c-au scos astia Zarnindu-sa. un prieten a cumparat albumul. io insa nu gust genul asta de muzica. si de atunci n-am mai ascultat deloc negura. insa e singura formatie la al carei newsletter is abonat =)) pentru ca e chiar interesant ce fac oamenii astia pe-afara.

  totusi ar fi cam hazardat sa promovezi romania cu black, datorita perceptiei gresite despre legatura blackului cu satanismul.

  ReplyDelete
 3. @ Petrov:

  Eu am paţit una şi mai bună: prin 1999, cred, îmi trimite Mihailov de la Bestial Records CD-urile cu Zîrnindu-să şi Sala Molska, primele ediţii. Cum la vremea aia nu prea le aveam cu genul, mi-am zis că n-am ce face cu CD-urile astea şi am încercat să le vând. Au stat câteva luni prin magazinul unui amic, până când a venit un belgian, cred, şi le-a cumpărat, românaşii neînghesuindu-se, ei erau pe bază de Haggard şi Therion. Acum îmi vine să-mi trag un şut în coaie: nu doar că-mi plac Negură Bunget, dar dacă le-aş fi ţinut, eram posesorul unei mici averi, la cât valorează ediţia originală a albumelor pe Ebay.
  Decât să ne promovăm cu Dracula şi Castelul Bran, prefer percepţia greşită black = satanism.

  @ Cătălina: nu vă mai săturaţi, trolli PD-L...sunt curios cu cât vă plăteşte să staţi ca nişte şobolani şi să postaţi pro-Udrea, pro-Boc, pro-PDL. Cred că aveţi motoare de căutare a cuvintelor cheie, cum apare undeva Udrea, Băsescu, PDL, Boc, Berceanu, cum apăreţi să le luaţi apărarea. Ca fapt divers, mă doare undeva că e Udrea sau oricare altul, indiferent de partid, au fost şi sunt la fel de incompetenţi, proşti, şi, mai ales, hoţi. Aici nu fac politică, drept pentru care nici nu discriminez când vine vorba de flegme politice! Cât despre tine, marş, în morţii mă-tii, de aici! Poate ai de dat cu bidineaua pe la Voroneţ, unde restaurează Udrea şi te reţin! Îţi garantez că n-ai să mai apari pe blogul ăsta, trollule!

  ReplyDelete
 4. Prea tarziu!

  Pana si Negura au dat-o pe vedetisme si dupa ce Negru a participat la preselectia Dansez pentru Tine fara acordul colegilor de trupa, s-au certat si s-au despartit!!

  Pe bune acum, Hupogrammus si Spurcatu si-au luat instrumentele si au plecat... Am ramas cu Altar si Les Elephantes Bizzares :-)))

  ReplyDelete
 5. Bai Catalina

  da tu de Burzum care a ars trei biserici cu mult inainte ca Udrea sa renoveze ceva ai auzit, fa? Ce legatura are ce zici tu cu predicatul postului? Postul de pe blog, nu postul pastelui, ca vad ca o arzi religios!!!
  Si vezi ca manastirile alea sunt zugravite cu lavabila din aia care nu face mucegai, ca in reclama cu zidaru fara dinti :-)))

  ReplyDelete