Monday, October 26, 2009

Una scurtă...

...cu subtitlul "ca laba de dimineaţă"Urăsc să mă uit la televizor, nu cred că urmăresc mai mult de o emisiune, hai, două, seriale nu servesc, n-am răbdare să casc ochii la cum se duce Sue Ellen astăzi la budă, pe motiv că i-a căzut prost vodka şi-i vine să borască, ieşind transpirată peste trei episoade, tot ce e "la modă" în materie de televiziune, gen Prison Break, CSI & shit mă agasează până la idiosincrazie, părându-mi-se un trend de căcat, ca şi bloggereala, de altfel, nicidecum cine ştie ce capodopere, la tocşouri refuz să mă uit pentru că mai am înca nevoie, vreo câţiva ani, estimez eu, de creier, şi n-aş dori ca, pe această cale, să mi se netezească de tot, deci, una peste alta, plătesc cam de pomană abonamentul la cablu.
Asta, însă, e o problemă minusculă, pălind în faţa revelaţiei pe care am avut-o în timp ce mă uitam, autoflagelant, la "So You Think You Can Dance?": bă, cu toţii plătim, că vrem, că nu vrem, pe lângă abonamentul la cablu, şi TVR-ul. Futu-i, mi-am zis, păi dacă lucrurile stau aşa, atunci TVR-ul ar trebui să-şi facă programul după cum vreau eu, voi, toţi ăia care cotizăm. M-am enervat instantaneu gândindu-mă că din banii mei l-au plătit pe cretinul de Chirilă la Cerbul de Aur, să facă el acel pseudo-spectacol elitist din care nici mă-sa n-a înţeles nimic, tot din banii mei ia salariu unu' cu faţă de contabil, Mihai Constantin, und so weiter.
Şi, reflectând eu plin de aroganţă, am ajuns la concluzia că, de a lungul timpului, TVR-ul a avut o singură adevărăciune în program: ÎNTÂLNIREA DE LA MIEZUL NOPŢII.
Pe această cale, doresc să solicit conducerii TVR, plătită din banii mei, să-l readucă pe marele Petre Magdin înapoi pe post şi să nu care cumva să încerce să-l pervertească prin generice noi, ţoale moderne şi videoclipuri cu homosexuali a la Kings of Leon.
Aş putea să fac o "leapşă" din chestia asta şi să o transmit altor bloggeri, aşa încât fiecare să spună ce ar vrea să vadă pe banii lui la TVR, însă treaba cu "leapşa" mi se pare de o poponărie dusă la extrem, deci nu pun botul, mulţumesc.
Dacă aveţi idei, bagaţi la comentarii...nu promit că le aprob, dacă nu-mi convin. Adică: nu propuneţi să revină "Surprize, Surprize"!

P.S. Dacă ai în jur de 30 de ani şi nu ştii cine-i Petre Magdin, ai belit-o inutil toată viaţa, probabil că existenţa ta jalnică s-a dus doar între "Informer" şi "Mr. Vain". Dacă eşti mai tânăr şi nu l-ai prins pe Magdin, dar tot nu ştii cine e, trăieşti într-o ignoranţă care îmi întăreşte convingerea că generaţiile de sub mine sunt de căcat. Nici eu n-am fost contemporan cu Jim Morrison, dar tot ştiu destule despre el, şi, în loc să mă duc prin mall-uri la Paris, m-am plimbat prin Pere Lachaise.

3 comments:

 1. Tele-Top... Grumaz si Tectonic... pfuai, ce vremuri! Si ce grozav era ca pe la primele editii ale emisiunii lui Magdin eram virgin!
  Poate c-ar trebui sa amintesti si de Studio-Rockul lui Lenti Chiriac si FSU sau de ailalta emisiune, a Silviei Velicu, am lapsus amu...
  Da' pe vremea aia Bono isi vedea de muzica, nu de filantropii, Voltaju' nu era o trupa cu aspect gay, iar vanzarile de blugi turcesti rupeau piata (blugi pe care ii regret vazand acuma blugu' pana pe cate unii).

  ReplyDelete
 2. mai ...
  voi imi aduceti aminte de tinerete !!!
  of , ce vremuri ...
  dar una peste alta ... ia vedeti aici : http://petremagdin.blogspot.com/ !!!

  aaaa ...
  ce ziceti ?
  omul este de-al nostru !!!

  numai bine.

  ReplyDelete
 3. Votez pentru "Feriţi-vă de măgăruş" cu un Eugen Cristea care pe atunci nu juca în State de România.

  Şi scuzată-mi fie ignoranţa, dar chiar nu ştiam cine-i Magdin ăsta. Acum că tot ai adus aminte de el, mi-am dat seama că sunt de 2X ignorant: urmăream şi emisiunea, fără să mă intereseze vreodată cine e omul.

  ReplyDelete